Επισκέψεις

Δωρητές

Ο Δήμος της Πάτμου μέσα στους αιώνες έτυχε ευεργετημάτων από πολίτες της.  Οι κυριότεροι ευεργέτες και δωρητές είναι οι παρακάτω:

nikolaos-manias
nikolaos-manias
Νικόλαος Γεωρ. Μανιάς.

Ο Ν. Γ. Μανιάς, γεννήθηκε στην Πάτμο και πέθανε στη Μανσούρα της Αιγύπτου το 1918. Με διαθήκη του, κληροδότησε από την περιουσία του που έφτανε στις 15 000 λίρες Αιγύπτου, στην τότε κοινότητα Πάτμου 3000 λίρες, θέτοντας σαν όρο όπως, από τους τόκους των 2000 λιρών να προικίζονται κάθε χρόνο δύο άπορα κορίτσια κι αν υπάρχουν περισσότερα να επιλέγονται με λαχνό και οι υπόλοιπες 1000 λίρες, να τρέφονται άπορες οικογένειες της Πάτμου και οι τόκοι, να διανέμονται δεκαπέντε μέρες πριν το Πάσχα. Το ποσόν αυτό το κατέθεσε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με εντολή η διαδικασία αυτή να τελεί υπό την εποπτεία και επιστασία του εκάστοτε ηγουμένου της Ιεράς Μονής. Ο μεγάλος ευεργέτης του νησιού μας άφησε και 500 λίρες για τους Έλληνες πολεμιστές που έπεσαν στον Εθνικό αγώνα. Κληροδότησε επίσης στο Δήμο της Πάτμου το σπίτι του   μετά του περιβόλου αυτής, για να χρησιμοποιηθεί ως Σχολή Θηλέων.

theologos-gryllis

theologos-gryllis

Θεολόγος Γρύλλης

 

 

 

 

 

 

themistoklis-fountis
themistoklis-fountis
Θεμιστοκλής Φούντης  

 

 

 

 

 

 

 

 

antonios-vavoulas

antonios-vavoulas

Αντώνιος Βαβουλάς

 

 

 

 

 

 

 

 

stefanos-gryllis
stefanos-gryllis
Στέφανος Γρύλλης

 

 

 

 

 

 

 

 

xristos-genis
xristos-genis
Χρήστος Γέννης

Ο αείμνηστος Χρήστος Γέννης δώρησε οικόπεδο 8,5 στρεμμάτων στον Δήμο της Πάτμου και κτίστηκε στη σημερινή του θέση το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου Πάτμου, το οποίο σήμερα φιλοξενεί εκτός από το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το ΕΠΑΛ Πάτμου.

Languages

Ελληνικά  English

Translate by Google

DSCN8649web

Newsletter

seahorse2019

banner2019

PATMOS1

SAMUDRA-sima

lebalcon ban

bsfrectclrnew